تصفیه فاضلاب بیمارستانی
نوشته شده توسط : تازه ها

 تصفیه فاضلاب بیمارستانی

همواره استفاده از آب آشامیدنی با آب تصفیه شده برای مصرف کشاورزی و صنایع متفاوت است به عبارتی دیگر تصفیه آب برای مصارف خانگی با آب مصرفی صنایع و کارخانجات متفاوت می باشد. آب در صنایع و کارخانه ها نیز برای تولید کالا استفاده می شود و می توان گفت تا حدودی نیز اسراف می شود، آب مورد استفاده در کشاورزی و صنایع همواره با آب تصفیه شده مصرف خانگی متفاوت است.

تصفیه فاضلاب و پساب صنعتی برای مصرف دوباره بهترین روش برای استفاده از آب و جلوگیری در اسراف مصرف آب می باشد، اما برخی از فاضلاب ها مانند فاضلاب بیمارستانی بایستی حتما تصفیه شوند زیرا برای محیط زیست و انسان ها خطراتی در پی دارند و فاضلاب و پساب بیمارستانی بعد از تصفیه نیز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

تصفیه فاضلاب بیمارستانی

به طور کلی فاضلاب خروجی از بیمارستان ها، فاضلابی است که از تمامی واحد ها مانند اورژانس، کمک های اولیه، تصفیه دارو، ICU، آزمایشگاه های بیولوژیکی و شیمیایی، رادیولوژی و … تولید می شود. این فاضلاب بر خلاف سایر فاضلاب های خانگی یا صنعتی، حاوی مواد مقادیر زیادی از مواد شیمیایی و آلودگی های میکروبی است.

مواد شیمیایی موجود در این فاضلاب شامل آنتی بیوتیک ها، ترکیبات ضدعفونی کننده و ترکیبات دارویی دیگر می باشد. تخلیه فاضلاب بیمارستان به آب های سطحی می تواند بر روی حیات آبزیان آثار مخربی بگذارد. همچنین این فاضلاب می تواند خطرات زیادی را برای انسان و محیط زیست ایجاد نماید. زیرا در صورت عدم تصفیه می تواند آب های سطحی و زیرزمینی را نیز آلوده نماید.تصفیه فاضلاب بیمارستانی نیز مانند سایر فاضلاب ها شامل مراحلی است که به طور کلی به ۴ بخش تقسیم می شود.

مراحل تصفیه فاضلاب بیمارستانی

1.         پیش تصفیه

2.         تصفیه اولیه

3.         تصفیه ثانویه

4.         تصفیه ثالثیه

5.         تصفیه پیشرفته

پیش تصفیه فاضلاب

در این مرحله از تصفیه فاضلاب موادی از قبیل تکه های پارچه و جامدات بزرگ حذف می شوند. حذف این مواد از آسیب رسیدن به تجهیزات جلوگیری می نماید. جامدات ریز و دانه ای نیز (در صورت وجود) توسط دانه گیر حذف می شوند.

تصفیه اولیه فاضلاب بیمارستانی

در این مرحله جداسازی فیزیکی جامدات و ذرات روغن و چربی انجام می گیرد. در واقع بعد از گذر از زلال ساز اولیه، فرصت ته نشینی جامدات ذره ای فراهم می شود. همچنین مواد سبکی که قابلیت ته نشینی ندارند بر روی سطح می آیند و توسط یک کفاب روب (Skimmer) جمع می شوند. مواد ته نشین شده در این مرحله، لجن اولیه را تشکیل می دهند.

تصفیه ثانویه فاضلاب بیمارستانی

در این مرحله، تصفیه بیولوژیکی انجام می گیرد. میکروارگانیسم ها در این مرحله مواد محلول و کلوئیدی را تجزیه می کنند. عملیات تصفیه بیولوژیکی توسط میکروارگانیسم ها انجام می گیرد. به منظور تامین اکسیژن مورد نیاز در این مرحله، از هواده ها استفاده می شود. لجن تشکیل شده در این مرحله لجن ثانویه نامیده می شود. می توان گفت در این واحد، حدود ۹۰% جامدات غیر آلی حذف می شوند. به دلیل آلودگی میکروبی فاضلاب بیمارستانی، تصفیه لجن خروجی از تصفیه خانه آن اهمیت زیادی دارد.

تصفیه ثالثیه

این مرحله آخرین مرحله از فرآیند تصفیه فاضلاب است و در این مرحله جامدات معلقی که در مراحل قبل و عوامل بیماری زا که طی تصفیه بیولوژیک حذف نشده اند، حذف می گردند. این مرحله گندزدایی نامیده می شود.می توان از گندزدایی شیمیایی یا فیزیکی استفاده نمود. روش هایی مانند ازن زنی، کلر زنی و UV مورد استفاده قرار می گیرند. تصفیه فاضلاب بیمارستانی همواره ضروری و مورد اهمیت بوده است. زیرا آلودگی های آن تهدیدی جدی برای حیات انسان و سایر جانداران تلقی می گردد.

 





:: برچسب‌ها: تصفیه فاضلاب صنعتی,پکیج تصفیه فاضلاب ,تصفیه فاضلاب بیمارستانی ,دیفیوزر هوادهی, دیفیوزر حباب ریز ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: